Movies that Matter

Tijdens het maandelijkse programma van Movies that Matter on Tour in Filmhuis Alkmaar worden een spraakmakende speelfilm of documentaire over actuele mensenrechtenthema’s gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland. Datlevert memorabele, interessante en zelfs ontroerende bijeenkomsten op, met films over kwesties als euthanasie, persvrijheid, mensenhandel, kindbruiden, het Midden-Oosten, de oorlog in Syrië en homorechten.

A River Below

VS, 2017, 86 min
Engels, Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Regisseur: Mark Grieco

Diep in de amazonerivier leeft de zeldzame roze dolfijn. De soort is een makkelijke prooi voor lokale vissers en is daarom bijna uitgestorven. Een Braziliaanse televisiester en een bioloog strijden beiden op geheel eigen wijze voor het behoud van het dier, tot een schandaal de verhoudingen op scherp zet en prangende ethische kwesties blootlegt. We vertonen deze film in samenwerking met de ASN Bank.

Meer info & tickets

Tamara

Venezuela, 2017, 115 min
Spaans gesproken, Engels ondertiteld
Regisseur: Elia Schneider
Acteurs: Luis Fernandez, Prakriti Maduro, Mimi Lazo, Karina Velasquez

Teo voelt zich een vrouw. In Parijs kan hij zijn flamboyante zelf zijn, maar terug in zijn vaderland Venezuela conformeert hij zich aan de geldende normen. Hij start een gezin en draagt voortaan mannenkleding. Na een tijdje wringt de schoen en begint Teo de transformatie tot wie hij had moeten zijn. Gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela.

Meer info & tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!