Movies that Matter

Tijdens het maandelijkse programma van Movies that Matter on Tour in Filmhuis Alkmaar wordt een spraakmakende speelfilm of documentaire over actuele mensenrechten thema’s gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland. Dat levert memorabele, interessante en zelfs ontroerende bijeenkomsten op, met films over kwesties als euthanasie, persvrijheid, mensenhandel, kindbruiden, het Midden-Oosten, de oorlog in Syrië en homorechten.

Tehran Taboo

Iran, 2018, 96 min
Iraans gesproken, Engels ondertiteld
Regisseur: Ali Soozandeh

Animatiefilm waarin de levens van drie vrouwen en een jonge man elkaar kruisen in de schizofrene samenleving van de Iraanse hoofdstad Teheran. Alles wat verboden en taboe is – seks, drugs, overspel en corruptie – gaat schuil achter de schijnwerkelijkheid van de strenge islamitische wetgeving.

Meer info & tickets

The Poetess

Duitsland, 2017, 90 min
Arabisch gesproken, Engels ondertiteld
Regisseur: Stefanie Brockhaus / Andreas Wolff

De activiste Hissa Hilal vecht tegen de extreme religieuze regelgeving in haar land, Saudi-Arabië, waardoor onder ander vrouwenrechten grotendeels genegeerd worden. Haar strijdt voor een vredelievende islam komt haar op doodsbedreigingen te staan. Een aangrijpend portret. 

Meer info & tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!