Movies that Matter

Tijdens het maandelijkse programma van Movies that Matter on Tour in Filmhuis Alkmaar worden een spraakmakende speelfilm of documentaire over actuele mensenrechtenthema’s gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland. Datlevert memorabele, interessante en zelfs ontroerende bijeenkomsten op, met films over kwesties als euthanasie, persvrijheid, mensenhandel, kindbruiden, het Midden-Oosten, de oorlog in Syrië en homorechten.

Beauty and the Dogs

Tunesië, 2018, 100 min
Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Regisseur: Kaouther Ben Hania
Acteurs: Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelli

Tijdens een studentenfeest ontmoet Mariam, een jonge vrouw uit Tunesië,de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint er een langenacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid ineen corrupt systeem.

Meer info & tickets

Newton

India, 2017, 96 min
Hindi gesproken, Engels ondertiteld
Regisseur: Amit Masurkar,

De zeer principiële Indiase overheidsambtenaar Newton wordt vanwege zijnpunctualiteit en standvastigheid aangesteld als coördinator van eenstembureau in een van de meest afgelegen en ontvlambare gebieden van India.Dit stelt de goede man voor een enorme uitdaging, die hij op droogkomischewijze het hoofd weet te bieden.

Meer info & tickets

Onderkomen

Nederland, 2017, 69 min
Nederlands gesproken, Engels ondertiteld
Regisseur: Jacqueline van Vugt

Ghullam, Keiber en Noori waren minderjarig toen ze, zonder ouders, vanAfghanistan naar Nederland vluchtten. Inmiddels zijn ze al jaren inafwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallensloopflat vlakbij Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenarentrekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm vanadvies, afleiding en dagelijkse boodschappen.

Meer info & tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!