Muziek in Film

Filmhuis Alkmaar organiseert in samenwerking met Pop-eye/Velvet Music de serie Muziek in Film. Maandelijks wordt een muziek gerelateerde film vertoond: een documentaire, concertregistratie of speelfilm waarin muziek de boventoon voert. Muziekspecialist en kenner Ron Bulters (Pop-eye/Velvet Music) verzorgt bij iedere film een uitgebreide inleiding

Betty: They Say I'm Different

Engeland, Frankrijk, 2018, 54 min
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Regisseur: Phil Cox
Acteurs: Betty Davis, Miles Davis, e.a.

Met haar zeer expliciete teksten en gewaagde outfits was funkzangeres Betty Davis haar tijd ver vooruit. Via interviews met familie, vrienden en bandleden wordt een prachtig tijdsbeeld geschetst en duidelijk gemaakt waarom Davis zich plotseling terugtrok uit de muziekwereld.

Meer info & tickets

Imagine

Verenigde Staten, 1972, 90 min
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Regisseur: Steve Gebhardt
Acteurs: John Lennon, Yoko Ono

In september komt een must see voor alle Beatles fans en in het bijzonder die van John Lennon in de bioscoop: “Imagine” van John Lennon en Yoko Ono. De film is in 1972 gemaakt rond het gelijknamige album, waarvan ongetwijfeld het bekendste nummer de single “Imagine” is. In Nederland heeft deze hit steevast een notering in de hoogste regionen van de Top 2000, waaronder nummer 1 in 2015.

Meer info & tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!