Women Make Film

Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema

Ga je mee op reis? Vanaf 26 oktober maken we een 14 uur (!) durende, duizelingwekkende roadtrip door de filmgeschiedenis, gezien door de ogen van vrouwelijke regisseurs. Tilda Swinton, Jane Fonda, Debra Winger, Adjoa Andoh, Kerry Fox, Thandie Newton en Sharmila Tagore zijn je gids. Leven, liefde, politiek, humor en dood - het komt allemaal voorbij.

183 vrouwelijke regisseurs
In Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema stapt regisseur Mark Cousins opgewekt door de alternatieve geschiedenis van de cinema, geïnspireerd door baanbrekende filmwetenschappers als Cari Beauchamp, Claire Johnston en Lynda Miles. De regisseur deed grondig onderzoek in filmarchieven over de hele wereld en achterhaalde ruim zevenhonderd filmfragmenten van 183 vrouwelijke regisseurs, van wie een groot deel voor ons tamelijk onbekend is gebleven.

Maar dat is nog niet alles… Dit 14 uur durende epos is voor ons aanleiding om een aantal vrouwelijke grootmeesters uit de filmwereld in de spotlights te zetten. Daarom vertonen we de komende periode – los van deze docu – 7 bijzondere titels, bijna uit ieder decennium een. Houd hiervoor de website in de gaten. Tickets voor deze films zijn los verkrijgbaar.

Serieprijs: 7x 2 uur docu: slechts € 70,-
De hele documentaire, waarbij onder anderen Tilda Swinton, Jane Fonda, Debra Winger je gids zijn, duurt maar liefst 14 uur. Daarom vertonen we deze epische documentaire in 7x 2 uur. En op die serie kun je een abonnement nemen. Als een filmcursus, superinteressant. 
De eerst aflevering is op 26 oktober om 19.00 uur, de laatste op 7 december. 
De voorverkoop van dit abonnement start op 4 oktober. Hiermee kun je voor de hele serie je perfecte plek in de zaal reserveren. Natuurlijk zijn Cinevillers ook van harte welkom, zij kunnen reserveren vanaf 7 oktober. Losse tickets zijn vanaf die datum ook verkrijgbaar.

Heb je een Cinevillepas? Boek dan in plaats van het abonnement een los ticket voor de 7 verschilende delen. 

De 7 documentaire-delen zijn ook goed afzonderlijk van elkaar te zien.

Koop hier je abonnement voor de hele serie*

*Lees hier meer over abonnementen