Deerskin

Algemeen, 77 min
Regisseur:
Acteurs: Adèle Haenel, Jean Dujardin

De aan lager wal geraakte George besluit in een dorpje in de bergen om een dure, suède vest te kopen. Bij zijn aankoop krijgt hij een kleine camcorder, waarna hij besluit zich voor te doen als een filmmaker. George raakt zo geobsedeerd door zijn eigen vest dat hij vindt dat het het enige vest op aarde moet worden. Met de hulp van Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan zijn bizarre missie. Zwartkomisch, uiterst gestileerd en hilarisch!

De 44-jarige George weet via via een designer hertenleren jas te kopen. Het kost hem al zijn spaargeld, maar bij de aankoop van zijn jas geeft de verkoper hem wonderlijk genoeg wel een digitale videocamera cadeau. Waarop George besluit zich voor te doen als een filmmaker. George is zo geobsedeerd door zijn eigen jas dat hij van mening is dat het de enige jas op aarde moet zijn. Met behulp van Denise begint hij aan zijn bizarre missie die hem steeds dieper in de criminele wereld terecht laat komen.

Regisseur van de film Quentin Dupieux, is ook bekend als de dj Mr. Oizo, bekend van de wereldhit Flat Beat. Als filmmaker maakte Dupieux ook de culthit Rubber.
In de zwartkomische, uiterst gestileerde en hilarische film Deerskin zijn de hoofdrollen voor Jean Dujardin (The Artist) en de Franse ‘rising star’ Adèle Haenel. Deerskin was de openingsfilm van de Quinzaine op het filmfestival in Rotterdam en werd daar met positieve recensies overladen.

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!